Sandeman Porto Tawny 19,5% 0,75 ltr.

0.75 L / Sandeman

I lager

159,99 kr / L

Dina fördelar

  • Enkelt och billigt
  • Många bra erbjudanden
  • Köp mer och spara mer
  • Enkel och säker betalning
  • Kiosk den snabbaste genvägen till gränsen

Beskrivning
Tillverkare: Sandeman
Land: Portugal
Region: Douro
Typ: Tawny Port
Alkoholprocent: 19,5 %
Storlek: 75 cl
Druvtyp: Bland annat Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão och Touriga Franca
Beskrivning:
Sandeman Porto Fine Tawny är ett utsökt och lätt portvin, som väljs ut årligen för lagring på små ekfat för att utveckla sin unika stil. Detta raffinerade portvin kombinerar traditionell vinproduktion med modern finess, där resultatet är en utsökt drink med karaktären av ett fantastiskt portvin.
Med en produktion baserad på ett urval av druvor som Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão och Touriga Franca från Douro-regionen i Portugal, presenterar denna port en klar röd bärnstensfärgad färg. Den lätta och intensiva kroppen avslöjar aromer av vanilj och torkad frukt. I munnen avslöjas en elegant harmoni och fräsch smak av röda frukter, kompletterat med komplexiteten i eklagring och en bra finish.
Matparning:
Sandeman Porto Fine Tawny är idealisk lätt kyld vid 12-16ºC. Dess delikata och intensiva karaktär gör den till en utmärkt följeslagare till koladesserter som crème brûlée eller tarte tatin, samt starka blåmögelostar som Roquefort. För de mer äventyrliga gommarna kan denna port också avnjutas med foie gras eller en krämig skaldjurs-vol-au-vent.
Vinframställning:
Sandeman Porto Tawny produceras med den traditionella Porto-vinmetoden, där handplockade druvor genomgår avhärdning och krossning innan jäsning vid kontrollerad temperatur med hudkontakt. Att tillsätta vinalkohol vid idealisk tidpunkt balanserar vinet mellan kropp och bukett. Efter att ha tillbringat våren i Douro transporteras vinerna till V.N.Gaia, där de mognar på ekfat i Sandemans hundraåriga lager. Vinerna som valts ut till denna Tawny är noggrant smakade och analyserade, varefter den slutliga blandningen skapas av viner som är mellan 15 och 40 år gamla.
Smakanteckningar:
Detta är ett rikt men elegant vin där kombinationen av smaktoner – torkade aprikoser, honung, nötter, kryddor och vanilj – skapar ett oändligt komplext vin som utvecklas smidigt och utvecklas i munnen. Den ska förvaras upprätt, skyddad från ljus och fukt, vid en konstant temperatur på 16ºC-18ºC. Den är färdig att drickas och behöver inte dekanteras, men drar nytta av syresättning. När den öppnats bör den konsumeras inom 2-3 månader.
Mer information

Market Price

219,00 kr

Fabrikant

11403 Jerez de la Frontera Spain